۱۳:۱۷ ۱۴۰۳/۰۵/۲۸
مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه

همه چیز «فعلا» بر وفق مراد بورس

شاخص بورس و کلیت بازار سرمایه پس از چند هفته نامتعادل و منفی، به لطف مولفه‌هایی همچون خبر‌ها و اقدامات مثبت و حمایتی بانک مرکزی، افت P/E بازار به سطح پاییز ۱۴۰۱، کاهش فاصله نرخ ارز نیما با دلار بازار آزاد، انتشار اوراق تبعی، کاهش ریسک‌های سیاسی و در پی آن افزایش هر چند اندک دامنه نوسان، دیروز دوباره ارتفاع ۲ میلیون واحد را پس گرفت.
همه چیز «فعلا» بر وفق مراد بورس
کد خبر:۶۲۰

اقتصاد معاصر-مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه: علاوه بر اقدامات حمایتی ذکر شده، شنیده‌ها از این حکایت دارد که مشاوران نزدیک به دولت پیشنهاد‌هایی را درخصوص اصلاحات ساختاری در بازار سرمایه از جمله حذف قیمت‌گذاری دستوری، کنترل تورم، ایجاد نظم در بازار بدهی و منابع مالی دولت، شفاف‌سازی نرخ موثر بهره و حل ابرچالش انرژی برای بهبود شرایط بازار سرمایه ارائه داده‌اند که این موضوعات نیز فعلا پالس مثبتی را به تالار شیشه‌ای مخابره می‌کند.

 

از سوی دیگر در حال حاضر به نظر می‌رسد که ریسک جدید مربوط به بازار سرمایه، موضوعات و ریسک‌های ژئوپلیتیک منطقه است که در صورت کاهش یا حذف آن، دستکم می‌توان به تداوم تعادل در بازار سرمایه امید داشت.

 

این در شرایطی است که رئیس‌کل بانک‌ مرکزی در ادامه برنامه حمایتی خود از بورس و سرمایه‌گذاران و سهامداران آن، روز گذشته در تشریح تصمیم جدید این بانک، امکان واردات در ازای صادرات صنایع فلزی، فلزات رنگی و سایر شرکت‌های همگروه را با نرخ توافقی مجاز اعلام کرد. این تصمیم مهم، موجب افزایش صادرات صنعت فولاد و فلزات رنگین اساسی به علت جذابیت ایجادشده در صادرات می‌شود و به‌تبع آن، تامین ارز پروژه‌های توسعه زنجیره فولاد و فلزات رنگین اساسی، تسهیل و تسریع می‌شود. این موضوع بر درآمد‌های آتی و رشد تولیدات محصولات شرکت‌های فولادی و فلزی حاضر در بورس کشور نیز موثر خواهد بود و شاید یکی از دلایل ثبت رشد بیش از ۱۶ هزار واحدی شاخص بورس روز جاری، همین خبر باشد.

 

علاوه بر این عبدالناصر همتی، گزینه پیشنهادی پزشکیان برای تصدی وزارت اقتصاد هم امروز در صحن علنی مجلس به ایراد سخن پرداخت که همانگونه که توقع می‌رفت به موضوع بورس نیز اشاراتی داشت. به باور وزیر پیشنهادی اقتصاد دولت چهاردهم، بازار سرمایه باید سمبل اعتماد سرمایه‌گذاران باشد و همتی در این راستا، استفاده از ظرفیت قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها، حذف قیمت گذاری دستوری بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد با هدف افزایش اعتماد عمومی سرمایه گذاران و سهامداران بورس و اعطای مشوق‌های مالیاتی به واحد‌های تولیدی را به عنوان برنامه‌های ویژه خود برای توسعه بازار سرمایه یاد کرد.

 

در مجموع باید گفت که فعلا باد موافق به بادبان بورس می‌وزد و همه چیز برفق مراد متولیان بازار سرمایه است، هر چند که دست‌کم در چند سال گذشته تجربه نشان داده که روز‌های خوش بازار سرمایه کوتاه‌مدت است و برای تداوم حرکت قایق بورس در مسیر تعادل و مثبت، در این روز‌های خوش باید به فکر تداوم باد‌های موافق بود.

ارسال نظرات